Teave minu kohta

Minu foto
Olen Konguta koolis klassiõpetaja.

reede, 27. november 2015

Kokkuvõtteks

Kokkuvõtteks

Läbi sai loetud nende õppenädalate jooksul palju uut ja huvitavat materjali. Mitmed keskkonnad, millele suunati, olid veel tundmatud. Kasutasin (arvatavasti lihtsamaid) oma kodutöödes. Lingid salvestasin siia blogisse, et vajadusel kasutada. Ootasin sellelt kursuselt tõepoolest uute keskkondade tutvustusi, aga sain siiski rohkemat. Loengu vormis esitatud teemad aktiivõppemeetodite kohta andsid palju uut ja huvitavat infot. Mõned mõtteterad või lingid jäid ka siia blogisse, et vajadusel uuesti need üle vaadata. Uus ja huvitav ning väga põhjalik oli probleemõppe tutvustus. See tundub sobivat suurematele klassidele ja kindlasti täiskasvanute õppesse. Meeldis ka lehekülg, kus räägiti õppemeetoditest ja hindamisest.

Üllatusin väga tutvudes kursuslaste töödega. Üllatas nimelt see, kuivõrd erinevatel elualadelt võtsid siinsed kursuslased osa. Ei olnud ainult pedagoogid üldhariduskoolidest, vaid tundus, et ka näiteks hotellidest ja ülikoolist arstiteaduskonnast. Tore! Ideid oma töödeks näppasin mõnikord ka teistelt kursuslastelt, eriti neilt, kes algklassides töötasid.

Arvan, et kõige suurem väärtus, mille siit kursuselt sain, oli see, et olen siin väljamõeldud ülesandeid enamuses saanud rakendada õppetöös oma kolmanda klassiga. Sellel trimestril olime tihti arvutiklassis, et katsetada mitmeid uusi arvutialaseid meetodeid, mis toetavad meie õpinguid.

Õppisin sedagi, et oma töö planeerimine ei ole alati mu tugevaim külg. Kui eesmärgiks seada, et töö teen ära nädala algul, siis see ei õnnestunud  peaaegu kunagi. Ikka viimasel minutil ja üle selle.

Õppisin ka tagasisidedest, mille sain nii kursuslastelt kui siinsetelt koordinaatoritelt. Minu põhiprobleemiks osutusid avanemata lingid. Taas tuli uuesti mõelda, milles on probleem. Tuli ka lahendusi otsida kolleegidelt. Seda sain alati.

Aitäh kursuslastele, aitäh õpetajatele! Tööd ei olnud rasked ja aeganõudvad, praktiline kogemus õpetas mind suurepäraselt. Aitäh innustamast ja suunamast!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar